Resipi Puding Batik Marie

ResipiMasakanKini berkongsi Resipi Puding Batik Marie. Resipi Puding Batik Marie pasti menjadi kegemaran keluarga.
   
Penyediaan: 15 Minit | Memasak: 20 Minit 

Keseluruhan: 35 Minit | Jumlah Hidangan: 10
 

Bahan-bahan:
300g biskut marie-dipatahkan 4
1/2 cawan susu pekat
2 cawan milo
3 sudu besar serbuk koko
1 cawan bijiran nestum 

1 cawan butter
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla 


Cara menyediakan:
1. Pukul telur sedikit dan campurkan semua bahan-bahan melainkan biskut. 

2. Masak diatas api yang sederhana. Bila mentega sudah cair, dan adunan agak memekat, masukkan biskut dan gaul rata. 
3. Tuang adunan kedalam loyang yang telah di alas dengan plastic (untuk memudahkan memotong) dan tekan-tekankan hingga padat. 
4. Bila semua dah selesai, masukkan kedalam peti sejuk dan biarkan hingga sejuk dan mengeras.

Post a Comment

0 Comments