Resipi Kailan Hong Kong Cendawan Hitam

ResipiMasakanKini berkongsi Resipi Kailan Hong Kong Cendawan Hitam. Resipi Kailan Hong Kong Cendawan Hitam ni adalah antara menu yang istimewa untuk hidangan tengahari yang cukup sedap dan lazat. Cubalah resipi masakan ini..

Penyediaan: 10 Minit | Memasak: 15 Minit
Keseluruhan: 25 Minit | Jumlah Hidangan: 2-4 Orang

 
Bahan-bahan:200 gm kailan Hong Kong
6 keping cendawan hitam
1 sudu besar sos tiram
1/2 sudu besar kicap pekat
1 sudu kecil tepung jagung
Sedikit air
Garam dan gula secukup rasa

Cara menyediakan:
1. Celurkan kailan separuh masak, angkat dan toskan serta susun di atas pinggan.
2. Panaskan kuali, masukkan sedikit minyak masak dan masukkan sos tiram, sedikit air, cendawan hitam, kicap pekat, gula, garam dan serbuk perasa secukupnya.
3. Akhir sekali masukkan tepung jagung dan masak sehingga mendidih dan tuangkan ke atas sayur tadi. Hidangkan.

Post a Comment

0 Comments