Bahan A * 1/2 cawan yogurt * 1/2 jus oren * 1/2 sudu kecil garam * 1/2 sudu besar serbuk kunyit * 1/4 sudu kecil serbuk ketumbar * 1/4 sudu kecil serbuk cili - boleh tambah kalau nak lagi pedas
Bahan B * tepung gandum secukupnya * 2 biji oren * Italian parsley secukupnya * minyak untuk menggoreng
Cara-cara 1. Bersih ayam. Toreh ayam ikut arah tulang 2. Perap ayam dengan bahan-bahan A selama 1/2 jam atau lebih. Lagi lama, lagi sedap. 3. Buang air. Salut ayam dengan tepung. Masukkan tepung dalam beg plastik. Masukkan ayam. Tutup mulut plastik beg dan goncang-goncangkan. 4. Gorenglah dalam minyak panas sehingga kekuningan/masak. 5. Hiaslah dengan parsley dan oren
0 Comments