Bahan-Bahan
200 grm Beehoon –direndam hingga lembuk
1 sudu makan Tepung jagung – dicampur dengan air
300 ml Pati ayam
A)
1 ulas Bawang – dihiris
2 ulas Halia muda
2 ulas Bawang putih – ditumbuk
B)
2 sudu makan Sos tiram
1 sudu teh Minyak bijan
1 sudu makan Sos cili
1/2 sudu makan Lada hitam – ditumbuk
C)
100 grm Cendawan oyster
100 grm Cendawan Japanese
100 grm Kailan
1 biji Telur
Cara Cara
• Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan A hingga harum dan masukkan pati ayam.
• Masukkan bahan-bahan B dan biarkan ia mendidih.
• Masukkan serbuk perasa jika perlu.
• Masukkan bahan-bahan C.
• Setelah mendidih, tutup api dan masukkan telur.
0 Comments