Bahan-bahan:
250 gm butter
280 gm tepung gandum
10 gm serbuk koko
150 gm gula kastor
½ sudu kecil esen vanila
½ sudu kecil soda bikarbonat
2 sudu besar susu tepung
2 sudu besar tepung jagung
1 biji kuning telur
100 gm sebarang kekacang (walnut, badam, hazel, gajus, etc, yang dicincang)
100 gm coklat cip
Secubit garam
Cara meyediakan:
1. Pukul butter, gula kastor dan esen vanila hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan pukul rata.
3. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, susu tepung, soda bikarbonat, serbuk koko dan garam ke dalam bahan yang dipukul tadi.Kemudian kacau hingga rata.
4. Masukkan coklat cip dan cincangan kacang. Kacau rata.
5. Sudukan adunan di atas dulang pembakar. Bakar pada suhu 160°C selama 15-20 minit atau sehingga kekuningan.
250 gm butter
280 gm tepung gandum
10 gm serbuk koko
150 gm gula kastor
½ sudu kecil esen vanila
½ sudu kecil soda bikarbonat
2 sudu besar susu tepung
2 sudu besar tepung jagung
1 biji kuning telur
100 gm sebarang kekacang (walnut, badam, hazel, gajus, etc, yang dicincang)
100 gm coklat cip
Secubit garam
Cara meyediakan:
1. Pukul butter, gula kastor dan esen vanila hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan pukul rata.
3. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, susu tepung, soda bikarbonat, serbuk koko dan garam ke dalam bahan yang dipukul tadi.Kemudian kacau hingga rata.
4. Masukkan coklat cip dan cincangan kacang. Kacau rata.
5. Sudukan adunan di atas dulang pembakar. Bakar pada suhu 160°C selama 15-20 minit atau sehingga kekuningan.
0 Comments