Bahan-bahan:
5 biji telur (dipukul hingga kembang)
1 cawan pati santan
1 camca sagu
2 pokok daun bawang
Bahan dikisar:
625 ikan tenggiri cabut tulang
3 hiris halia
8 ulas bawang merah
4 ualas bawang putih
8 cm serai (dihiris)
1 camca jintan putih
2 pokok daun sup
Garam secukup rasa
Daun pisang -untuk membungkus
1 camca jintan manis
7 batang lada kering (direndam & ditoskan)
1 camca ketumbar (direndangkan)
1.2 cm kunyit hidup
2 camca gula halus
Cara menyediakan:
1. Satukan semua bahan kecualai daun pisang.Gaulkan rata-rata & sesuaikan
rasanya.
2. Bungkus bahagian-bahagian campuran itu dengan daun pisang. Sematkan dengan lidi. 3. Kukuslah selama 20-30 minit,hingga masak.
0 Comments