Red Velvet White Chocolate Chips

Bahan-bahan:
- 250gm mentega
- 100gm gula perang
- 50gm gula kastor
- 1 biji telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 250g tepung
- Serbuk koko 20gm
- Garam secukup rasa
- Cip coklat putih 200gm
- Badam dicincang 100gm

- Hazelnuts dicincang 100gm
-
Cranberry kering 100gm
- 1 sudu teh pewarna makanan merah
 

Cara menyediakan:
1. Ayak tepung, susu tepung dan serbuk koko. Gaul rata dan ketepikan.
2. Pukul mentega dan gula sehingga ringan dan gebu.
3. Tambah pewarna merah, cip coklat, kismis dan badam. Campuran sekata.
4. Tambah bahan-bahan yang diayak dan kacau sehingga campuran membentuk doh.
5. Sudu adunan cookie ke dulang pembakar yang dipenuhi dengan kertas pembakar.
6. Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 160C selama 15-20 minit.

Post a Comment

0 Comments