ResipiMasakanKini Berkongsi Resipi Biskut Semperit/Samperit

ResipiMasakanKini berkongsi resipi biskut semperit/samperit untuk juadah di hari raya, walau pun simple tetapi tetap menjadi tarikan ramai yang meminatinya.

Penyediaan : 25 Minit | Memasak: 30 Minit
55 Minit Masa keseluruhan Jumlah Hidangan: 8

Bahan-bahan:

  • 260g tepung gandum
  • 350g butter
  • 200g gula aising
  • 2 biji telur
  • 200g tepung kastard
  • 100g tepung jagung
  • 1 sudu teh esen vanila
  • Ceri merah untuk hiasan
Cara menyediakan:
  1. Pukul mentega dan gula aising hingga berwarna putih, kemudian masukkan telur dan esen vanila. Pukul sehingga kembang.
  2. Masukkan tepung gandum, tepung kastard dan tepung jagung. Kacau dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
  3. Masukan adunan ke dalam acuan semperit dan tekan di atas dulang pembakar yang sudah di gris.
  4. Hias ceri di atasnya.
  5. Akhir sekali bakar dalam ketuhar dengan suhu 180°C selama 10-15 minit atau sehingga masak

Post a Comment

0 Comments